Hur mycket torris behöver jag?
Ett kilo räcker för att skapa rökeffekter under ca en timme.
Lägg ca 250 gram (1/4 block) torr-is i 2 liter varmt vatten var 15:e minut.
Vattnet svalnar efterhand och måste bytas ut eller värmas upp med t ex en värmeplatta.
OBS!
Du ska alltid ha handskar på dig när du hanterar torr-is. Den är mycket kall, minus 78 grader C.
Du ska aldrig servera torr-is direkt ur ett dricksglas.
Använd dubbla skålar vid servering av t ex bål. En yttre skål med ljummet vatten i som du ställer själva bålskålen i. Då minimeras risken att komma i direktkontakt med torr-isen.
Förvara eller använd inte torr-is i källare eller trånga oventilerade utrymmen.
Om koldioxidmängden i rumsluften blir stor, finns risk för kvävning eftersom koldioxiden tränger undan syret. Första hjälpen: Ta ut skadade i friska luften och vid behov ges konstgjord andning och syre. Sök därefter läkare för vård.
Lämna aldrig barn ensamma med torr-is!